PEVARYL®

Snabbfakta

Tre av fyra kvinnor drabbas någon gång i livet av underlivssvamp. Ungefär hälften av dessa får tillbaka infektionen minst en gång

Spridning till partner är ovanligt. Om mannen får symtom kan han behandla sig med PEVARYL® kräm. Kvinnlig partner behandlas som dig själv.

En svampinfektion kommer ofta i samband med en antibiotikakur.

Svampinfektion uppkommer lättare under en graviditet och hos diabetiker.

Tro inte på myten att filmjölk eller yoghurt kan bota svampinfektion! Mjölksyrebakterier har ingen effekt på svampen eller på pH-värdet i slidan.

Vad är svamp?

Svamp är ingen könssjukdom

Infektionen orsakas av en mikroskopisk svamp som kommer från dig själv. Även när du är symtomfri kan svampen finnas i mycket små mängder på slemhinnorna i underlivet.

Svampen trivs där det är fuktigt, varmt och tätt.

Mängden svamp ökar om svampen får lämplig näring. Kvinnor i fertil ålder drabbas oftare på grund av att de har högre halter av det kvinnliga hormonet östrogen, vilket ger svampen näring.

 

Testa dig

Är det första gången du upplever klåda och obehag i underlivet? Gör vårt enkla självtest för att undersöka ifall du har symptom på underlivssvamp. Kom igår att alltid söka dig till en läkare första gången du drabbas. Om du får återkommande besvär och du vet att det är underlivssvamp kan du behandla dig med PEVARYL®.